Головна | Реєстрація | Вхід | RSS                               П`ятниця, 29 Березня 2024, 09:01




Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Корисні посилання

Мудрі вислови
Міні чат
Головна » 2015 » Лютий » 18 » День Валентина
10:24
День Валентина

Все починається з любові…

Дружба, кохання, любов – одвічні теми поезії, музики, сенс повноцінного людського життя. Тому 14 лютого – за католицькою традицією – День Святого Валентина поступово трансформувався у всьому світі у День закоханих.

Для любові переборні і простір, і час. Любов підкорює міста і гори. Кохання, як висловився поет, всі віки покірні. Так що є на світі прекрасніше любові? Тільки любов. А чи знаєте ви, з чого почалося святкування Дня Святого Валентина?

Для початку трохи історії…

Багато століть тому давньоримським воїнам закон не дозволяв одружуватися, поки вони перебували на службі (а служба тривала 25 років!), і тим більше освячувати його в церкві. Святий Валентин, пастир і духівник воїнів, потайки благословляв люблячі серця і, незважаючи на заборону, освячував відносини церковним обрядом.

Непокірного священика видали. Він був страчений 14 лютого. З тих пір цей день відзначається як день закоханих. Неодмінним атрибутом урочистостей з відзначення Дня Святого Валентина є валентинка - послання, яке посилають коханій людині. Однією з перших валентинок була картка, надіслана в 1415 році Чарльзом, герцогом Орлеанським, своїй дружині з в'язниці Таузр, де він був в ув'язненні. Картка досі зберігається в Британському національному музеї.

У XVI столітті картки-листівки стали популярними і більше декоративно оформленими. У 1797 році в Англії було відомо «Керівництво для молодої людини з написання валентинок», яке містило безліч віршів і присвят для тих, хто сам не міг придумати нічого путнього.

Неоминули і нашу школу в цьому році заходи до дня Святого Валентина. Всі учні школи стали учасниками цікавого дійства «Любов навколо нас».

Дітям та вчителям розповіли про історію виникнення свята, як його святкують. А також проводилися різноманітні конкурси, в яких приймали участь всі бажаючі.

Пройшов конкурс на кращу листівку-валентинку, конкурс газет-вітань.

Працювала шкільна пошта, отже бажаючі могли привітати зі святом  тих, кого вони люблять.

Зі старшокласниками проводили свято у вигляді конкурсів для пар «Перше кохання», взявши участь в яких вони могли показати, яка пара найцікавіша. А також проводилися конкурси для болільників, які активно приймали участь, щоб допомогти своїй парі отримати найбільше балів.

Також, було вражаючим те, що напередодні святкової програми для старшокласників, у школу завітав учасник АТО (випускник попередніх років) Рогульчик Петро. Він був запрошений на свято як почесний член журі. По завершенню конкурсно-розважальної програми, нашому захисникові була надана честь нагороджувати символічними призами та медалями переможців конкурсу.

По закінченні учасники розібрали святкову скриньку та вручили «валентинки».

Свято пройшло цікаво і весело.

…Не втрачайте день, коли можна передати свої почуття, свої зізнання коханій людині, і просто тим людям, які люблять вас більше, ніж хто-небудь. Природно, ви вже здогадалися, що мова йде про наших батьків, мам, тат, дідусів, бабусь, сестричок, братиків. 14 лютого - це день, коли можна не соромлячись висловити свою любов до самої близької людини.

В цей чудовий день

Нехай Валентин, як в добрій казці,

Подарує Вам щастя,

А Амурчик у намисті

Принесе кохання чисте.

З Днем Святого Валентина!!!

Категорія: Загальне | Переглядів: 1333 | Додав: kozyrok | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Новини

[21 Квітня 2015]
Зустріч

[06 Квітня 2015]
Тиждень молодого спеціаліста

[25 Березня 2015]
Конкурс агітбригад

[24 Березня 2015]
Канікули

[26 Лютого 2015]
Тиждень історії

[25 Лютого 2015]
Міжнародний день рідної мови

[18 Лютого 2015]
День Валентина

[09 Лютого 2015]
тиждень безпеки

[05 Лютого 2015]
Інформація

[02 Лютого 2015]
Шлях переселенця
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Йосипівка 

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz